Nierdialyse kleding voor comfortabel en veilig katheter gebruik

De PD-bodyfix is een luxe houder voor de katheter die gebruikt wordt bij peritoneale dialyse. De PD riem is een eenvoudige tailleband om de katheter en miniset te fixeren.

Over Javita

Javita Solutions is opgericht door nier patiënt & ervaringsdeskundige Yvonne de Bruijn. 

“In 1990 moest ik door de auto-immuunziekte S.L.E gaan dialyseren. Ik koos toen voor Peritoneale Dialyse (PD). In 2008 heb ik mijn tweede donornier gekregen. Toen ik in 2005 voor de tweede keer moest dialyseren, koos ik weer voor PD.

Vanuit mijn ontwerpachtergrond was ik al snel bezig iets te bedenken dat de katheter op zijn plaats kon houden, prettig was om te dragen en ook mooi om te zien. Verpleegkundigen waren altijd erg positief over de manier waarop ik mijn katheter vastzette en omdat ik er zelf zoveel gemak van had ben ik verder gegaan met het ontwikkelen van dit idee. Deze katheter houder heb ik de PD-bodyfix genoemd.

Nadat proefmodellen waren getest door vrouwelijke medepatiënten is de PD-bodyfix ontstaan zoals hij nu is. Daarna heb ik ook een mannenmodel gemaakt.”

Met steun van Baxter, leverancier van o.a. dialysevloeistoffen, werd de PD-bodyfix onder de aandacht gebracht van dialyseafdelingen en -centra. Inmiddels heeft al een groot aantal nierpatiënten het gebruiksgemak ervaren.

KATHETER & nier dialyse kleding